Poverty is not the same everywhere

Samoproklamovani blog izveštač (osakacen trenutno) postavlja pitanje prvo sebi, onda i drugima, da li činjenica da je neko u kolicima ili na štakama daje utisak da nešto nije u redu i sa mozgom?

Trudim se, trudimo se zajedno, severnjaci i moja malenkost, da bez obzira na nemogućnost hodanja provodimo svaki slobodan sekund van kuće. Povoljnosti su dobre pešačke staze, solidno tlo i sposobnost guranja (mene). Ogroman market sa restoranima, kafeterijom, raznim potrošačkim mamiparama, jedna od near by strategija za ubijanje vremena.

Delujem kao magnet, gips nije vidljiv, samo uprčena noga u kolicima i plavuša koja me parkira gde stigne, uglavnom na prometnim mestima. Sreća te znam da upravljam mojim prinudnim vozilom i napravim korekcije u parkiranju na neko, meni zanimljivo područje. Ne obazirem se na poglede, instinktivno pazim da mi neko u gužvi ne smandrlja nogu i produži mi već produženi boravak, ali utisak ne mogu da izbegnem, deca i matorci, uglavnom, radoznalo merkaju. Da li nešto nije u redu sa mojim mozgom? Katri vadi situaciju izjavom “Samo kaži da smo bliznakinje, ti imaš problem sa nogom, a JA sa mozgom.”

Kako i ne bi privlačile pažnju, kolica, štake, korpa i dva trola.

Image

Advertisements

12 thoughts on “Poverty is not the same everywhere

 1. budi sretna, ovde bi te mozda i sutnuli u tu nogu, cisto onako a ne samo gledali. Ja bih odavno popizdela od guzve u takvom stanju. Iizbegavam trzne centre i ljude u potrazi za kupovinom mozga.

 2. Ja ti zelim da se oporavish brzo , a istovremeno se i divim sposobnosti da uprkos svemu uzivash. Svidja mi se ideja sa zastavicom, mada to kod nas ovde ne bi upalilo.
  Uzivaj za mene u hladnom vremenu, ovde u Beogradu trazim toplu cokoladu, gledaju me ko da naruchujem heroin, poprilichno ubedjeni da mi sa glavom zasigurno neshto nije u redu.

  1. Oloriel, hvala 🙂 Veciti optimista cuci u meni, ponekad se i digne iz cuceceg stava 😀
   Zivot je dovoljno sam po sebi mizeran, nije potrebno da ga dodatno bijemo u glavu. Mada ponekad sticem blagi utisak da me cinicno pita “Ha! Gde ti je zadnja granica?”
   “Even sky is not the limit! Ha!”
   Ovde je snela koka jaje povod za uzivanje. Eto bas danas party. Izvestaj stize sa sve slikama 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s