Are u come from trollland?

 

Neki dani nisu za radikalne stvari, posebno za plavuše sa severnih područja.

Usred pripreme za odlazak na aerodrom (da li mi je utisak varljiv, život mi se sveo na aerodromske i ostale čekaonice), sa kompletno sređenom kosom i izjavom da bi danas bilo bolje da se odćuti i odsedi u zadnjem ćošku svoje rupe, uspela je da prsne lak za kosu direkt u oko, jer žena ne bi bila žena bez suvišnog nameštanja svake moguće (i nemoguće) dlake na sebi. “Perkele!” vrišti iz kupatila, okružena kofama vode (menjaju cevke, trenutno), kasnimo u startu, što više i nije neka novost.

Nekako se dovlačimo do centra, skupljamo njenog celenoćiodsutnog muža i nastavljamo put aerodroma. Vetrovito je i hladno. Proverile tri vremenske prognoze, svaka drugačije čita promene na nebu.

Stigo moj dačmen. U prevozu gomila naroda, među njima stariji gospodin u odelu, svetlo žuta kravata i ista takva maramica u gornjem džepu sakoa. Odavno to ne videh. Putuje u unutrašnjost Finske. E tu je moja blond severnjakinja opalila šestu brzinu objašnjavajući mu sve potrebne i nepotrebne informacije. “Ništa ne brinite, ja ću Vam pokazati gde da čekate Vaš prevoz.” Blablabla…unedogled. Do trenutka kada je dačmen postavio pitanje:”Mogu da pogodim odakle ste? Velika Britanija?” Watta mistejk…čova ajrišmen, udarismo u smeh, izvinjavajući se duboko zbog nenamerne greške. Dok blondina melje njen muž izaziva sledeću salvu: “Do poslednje stanice ajrišmen je naš kum! A nova destinacija Irska!” Multinacionalni bus.

 

Elem, ako nas ne iznenadi sneg u maju sledeći vikend destinejšn nije Irska već letnja kuća mojih domaćina. Čekirali je nedavno. Opet su isprobavali prestravljivanje (mene) sa 80 stepeni u sauni i 16 stepeni vode u jezeru. Nije im uspelo. Onda su svi poskakali u jezero samo da ne bude južnjakinja nas opet pobedila. Tvrd je orah voćka strelovita…

 

 photo c475c124-ff95-4eae-b4d8-a79f3a239478_zps6cdb173e.jpg

 

 photo c60128d7-9f0f-45de-ac86-9a978bef2e7b_zps44758899.jpg

 

 photo 7f206a76-8b9c-46ba-91e3-7372f52c258e_zps732ecec6.jpg

 

 photo babf783e-c57a-4af8-9b4c-7061cf180e92_zps1a325bf9.jpg

 

Advertisements

8 thoughts on “Are u come from trollland?

  1. Pogled na vodu mi umiruje pogled na svet uopsteno. Kad je iz takve perspektive onda se treba radovati duplo tim trenutcima i zato uzivaj, nemoj da opominjem :). Znas i sama kakvo je kopno ovamo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s