Živeli i preživeli

Mali radio na stočiću preko puta peva neke od hitova osamdesetih. Povezan je kablom sa laptopom. Ja povezana sa stolicom i pogledom sa devetog sprata na draga brda koja zaštitnički grle moj grad. Stan nije mali ali dnevna soba ima prioritet nad ostatkom prostora. Spavamo na krevetu za jednu osobu. Poput dece na raspustu kod babe u provinciji.

Konačno je zaspao. Uzbudila ga Srbija. Za ostalo uzbuđavanje pobrinula se moja malenkost. Probala da objavim post nekoliko puta, bojkotovali me svi redom, net, mašina, raspoloženje i raspoloživost. Neće kad ja hoću. Pa dobro. Nekad će morati da hoće.

Možda sada.

Stavljala i neke oblake nad Poljskom, sa ćoškom od krila i zakrilca, nasmejano, brbljivo žensko od godinu dana i puno srce. To ostaje u riznici uspomena.

Krenuli smo od same startne linije, podsećajući se na naše matorce sa dva tanjira, dve kašike i viljuške, jednim stolom i dve stolice. Ima neku duboku vrednost kada postaviš na vagu života. Bez obzira na pre i posle.

U međuvremenu, komšije u liftu daju kratke časove jezika sa sve psovkama.

“Simpatičan ti ovaj olandez.”

“A šta tražite ovde?”

“Ko je koga priveo, ti njega ili on tebe?”

Ma trčimo po celoj Evropi dok se ne umorimo i odemo na Devičanska ostrva da gajimo banane.

Nikad ne znaju kad sam ozbiljna.

Ha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

13 thoughts on “Živeli i preživeli

    1. horhe, poslala meni Lanna link, ali ono što je ostalo je samo delić. Bar ono što sam videla preko tog linka. Ako imaš nešto više vodim te na Devičanska, zajedno sa robinkom 😉

  1. Ziveli, polaz je odlican mnogo bolji nego drugaciji. A za te banane nemoj da me zaboravis, znas kad je berba svaka ruka dobro dodje:). Uzivam da procitam zivot .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s