Dobro na repeat

U zavadi sam sa blog sistemima. Još uvek prvo mesto skoro bezrezervnog poverenja imaju olovka i papir. Zbog pola sata prepričavanja nedavnih dogodovština ode mi post. A demencija kuca na vrata. I to ne spoljna.

A svašta smuvala u ovu retko dobru noć. Potencijalnog baju koji pade zarad svog balkanskog sindroma, uz zamalo dobijanje Meri Popins kišobrana po glavi (stanovnika), raščlanjeno nasledstvo bez žrtava, već uz osmeh i kafu u obližnjem kafeu. Mamino otvaranje i naše klinačko grebanje, on za džekit, ja za monitor.

Noge normalne dužine, na njima uspavana mačka, razvučena ko sukana kora za domaću pitu, jastuče airbag i laptop. Ostale rekvizite rasporedila na rukohvat daljinu. Da ne bi bilo nepotrebnog rasipanja pokreta. Kognitivnost prenosim u sledeći dan. Gledam je kako uživa i shvatam da često poželim takav tretman. Ušuškanost u nečijem krilu, osećanje odanosti, poštovanje slobode i približno fifti-fifti šerovanje emocija.

Nešto čuvam za proleće. Bezmetalno koleno, neke daleke reke. Jedno “grrrr” na pomen (šala je u pitanju) ribolovci penzioneri, obećanje da ću dobiti kukuruz u džaku i raspored gde da bacam isti. “To je sportski ribolov!” JelTe. Ja ću sportski da ih posmatram. I da konzumiram svežu ribu.

Pustam i oko da uhvati ideje za uređivanje prostora od 1300 kvadratnih metara. Za sada opstaju dva stabla oraha, kajsija, jabuka, mušmula i šljiva.

Ne planiram, maštam. Planovi uglavnom propadnu, mašta u poslednje vreme ima veće šanse.

Слика

Advertisements

19 thoughts on “Dobro na repeat

  1. Zaboravila pola dok sam skajpovala s Finlandijom 🙂 Dobro na repeat i ovo pohvatala. Taj kuruz bacaće sami, paz da im žensko ne nahrani ribice 😀 Mačka ko svaka mačka, samo da se uvali vadeći se na maženje 😉

 1. Mastaj i mastaj i izmastaj za to divno drvece i neku ljuljasku! 😀
  A evo zalimo se svi da nedostaje Mojblog, pa nek nas sve ovaj izgubljeni post podseti na njega 😀

  1. “Rastemo” kroz blog sisteme i vreme provedeno na njima. Ili menjamo, nešto jeste. Nemerljivo drugačije zahvaljujući proživljenom. Tu smo, to je važno 🙂 Ljuljaška? Thanks za još jednu ideju 😉

 2. ne planiram, nikada se nije ostvarilo, makar ono krupno sto je moglo, trebalo… a mastam, sanjam i u snu i na javi… safezone… a sto sam u sellu izvor pio dobru rakiju od musmule… samo jedne godine nazalost 🙂

 3. Da s vremena na vreme ne moram ponešto da potpišem, dragi Bog zna kad bih uzeo olovku u ruke.

  Planiraj, planiraj. Spremaj se za proleće. Kako nas služi vreme, mogli bismo već da odrađujemo generalne probe istog (proleća).

  1. Toliko dugo blogujem da znam po komentaru šta je pročitano, šta prihvaćeno, šta ne… a šta previđeno iz posta.

   Ne planiram. Maštam. I pišem u LibreOffice Writer-u… 😛

   1. Fale crtice ispred svakog pasusa u mom komentaru. Ponekad, kao recimo sad, ne mogu da dam celoviti komentar, nego idem po stavkama. Po stavkama o kojima imam nešto da kažem. Isti trik koirstim ako je post dugačak. Nekada sam na počtku takvih komentara davao objašnejnje kao ovo što sam sad napiao, ali sam vremenom prestao. Inače: ili čitam ili ne čitam – nema na pola!

    Volim što si posvećena open source-u . 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s