Obrnuta countdown refleksija

Noć

Trebalo bi spavati. Utonuti u off, ostati sam na svom pustom ostrvu sna, zaboraviti ljude. Još samo da nađem taster.

Rano jutro

Biram “Lara Croft” stav dok skupljam kosu u rep i zatežem obrve. Jeftin, brz fejslifting sa efektom “Bež’te od Ja”. U odrpanoj torbi, malog formata, previše toga. Fascikla sa dokumentacijom, crno belim žičanim slikama, papiri, papirići, uputi, upitnici. Maramice, više pakovanja, punjač univerzalac, slušalice, ruž (koji nikada ne nanesem ponovo), olovke, tanki flomaster, ogledalce sa zastavom nederlandije, turpije, flašica sa cedevitom i nevažeće bus kartice. Futrola za crne cvike, prazna. One su na nosu, već.

Jutro

Stojim u redu sa još desetak osoba nedefinisane starosti između 95 i 125 godina. Čekamo da snimimo zvuk čuke. Prave se blesavi, svesno koristeći sopstvenu ostarelost, nalaze nevidljiv znak zakazanog na papiru. Fino i uljudno ukazujem da nisu povlašćeni neizmišljenim mastilom i pokazujem na kraj reda. Mrga od 190cm u belom mantilu otvara vrata postrojavajući ih ko đačiće. Naučilo to na komandu i uniformu…

Kasno jutro

“Jeste li dobro?” Ma jesam, bodi tu i ćuti, mrmljam žmureći na jedno oko. Ono okrenuto ka bodljikavom predmetu. Krvopije.
Neverica da nije ni podne a ja završila ekskurziju po kliničkom centru.

Podne

Kafa. Relax. Usputni dobrotvorni prilog i liz šestomesečnog labradora osvetljavaju dan.

Kada Vas, dragi naši ozdravitelji i ozdraviteljke, uskoro posetim i još skorije napustim, svečano potpisujem da ću zaobilaziti sve što, iole liči na pomenuto, u krugu od manje-više 1670 km.
Zajedno sa hipertenzijom.
Zajedno sa duplim ožiljkom i još jednim slojem sumnje na već debelom zidu samoodbrane.

Kasno popodne

Sa zadovoljstvom tamanim ogroman komad torte, muškim rukama napravljenom i tandrčem o svemu. Gledam na sat, sa željom da ga precvikujem na pola i odlazim. Kasno popodne prelazi u veče i stari put ka ranču.

Noć

Trebalo bi da s…………….

Advertisements

15 thoughts on “Obrnuta countdown refleksija

  1. kako je dan poceo ja bih rekao da se fino zavrsio, torta i labrador to je kombinacija koju bih i ja definitivno izabrao. sad citam malo i komentare pa mi pade napamet “kraj je zimskog sna a java pocinje…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s