Pričam ti priču

Bilo nekada vrlo popularno kad kao klinja ne znaš nešto a bi da se napraviš pametan, likčina, momentalna infuzija samopouzdanja kad kažeš “pričam ti priču” i imaš dve opcije: izblamiraš nekog pa se tom nekom smeje celo društvo ili izblamiraš sebe i otkriješ kako funkcioniše Brzi Gonzales kad pojede chili papričicu i odjuriš kući da ćutiš u ćošku dok ne napuniš 30 godina, otprilike.

Zanimljivo kako te apsolutni stranci “upoznaju” za pola sata, još interesantnije kada, za tako zgužvano vreme krenu sa opservacijom i epilogom u isto vreme, na svoju žalost. “Mnogo si zatvorena, tvrda, sporo se otvaraš”. JelTe? Sporo otvaranje bilo bi zabrinjavajuće samo u slučaju porodjaja. Flaša piva nisam da odlepim na otvarač plastikajac.

Želja da sebe pustam na tudji skener veličine je mikroba. Obojen tudjim ubedjenjima i pomrsi mi redosled čakri te otvorim, greškom, onu za lajanje.

“Dižeš li nešto teže od kašike?”

Nema potrebe.

Imam par trolova koji noću oteraju isečen orah star četres leta nonšalantno prebačen preko ramena, tu odmah iza ugla, 15 km i dobiju najvišu cenu jer sam im dala pismeno ovlašćenje. Da sam kojim slučajem sada u srednjem veku sa uživanjem bi me zapalili na sred sela, zajedno s mačkama i kuglom.

Pričam ti priču.

 

Advertisements

7 thoughts on “Pričam ti priču

  1. ne znam, tesko komuniciram sa opstim stvarima, opstim ljudima , opstim vidjenjima a ovde nije slucaj. Ne mora da se otvara prozor ali ipak nekada vuce promaja. tako je i sa ljudima, neki i kada nista ne odaju o sebi kroz nesto drugo daju vise nego kad je sve na tacni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s