Que sera sera

Pratim pomno siroki nebeski svod. Svojstven otvorenom ne-gradskom prostoru. Poneki erplejn, zvezda padalica, zvezda stajalica, mesec ko pastir…

“A tu si? Aj stavi kafu.” Bruder Pera dosao u posetu, nenajavljenu. Bila bi najavljena da se ova doticna persona sto sada kucka javila na poziv. Nesto me “nema” u poslednje vreme.

“Dosao Deda Mraz!” Htedoh reci “kad mu vreme nije” nego ucutah. Da ne kvarim dojam, utisak i ostala balkanska sranja.

Ok je ovo povremeno secanje na nekadasnje postove. Na neke ljude, vremena i mesta. Samo…sa ovoliko turbulencija tesko da se moze sazvakati ponovo bez cisterne rastvorene sode bokarbone.

Uvek i rado citam postove drugara koji ne menjaju adresu vec dugi niz godina. Da bih sebe koliko toliko ustolicila bar u citanju, ako ne u lutanju.

“Aj, upristoji se, vodim te veceras u provod! Mozda te i udam!” Ovo je trebalo da zvuci komicno, al ja progutah knedlu i to onu starinsku, sto moras na cetr’ dela da je delis bez da se zadavis.

Odavno znam svoju dobitnu kombinaciju, tako da je izlazak bio spreman pre nego je on pokusao slatko i posrkao kafu. Kafa je Espresso, priprema za izlazak Express, nauci vec jednom, sunce ti pandursko!

I gle cuda, svetla grada koji bi da postane velegrad zasijase snagom jos malo pa ko Las Vegas, ko da je naslutilo jadno paprikarsko “Eve gi ovi, gradjani, cek da upalimo i one sto su sam’ za Novu Godinu!”

“A ko ce seku da proseta?”

“Pa, zna se, Bata!”

Matora nas ispratila sa divnom replikom:”Ostavi je negde samu za stolom! Ako sednete zajedno nista od posla! Niko Vam nece poverovati da ste brat i sestra!”

Jok, pise nam na celu krvno srodstvo.

Popilo se, pojelo se, osacovalo se i vratilo kuci suvih gaca.

“Ej…i ti si nas’o “grad” gde da me izvedes…”

“Nema veze, si vid’la one cice preko puta? Namerno sam seo u cosak! Nego, extra lokal obzirom gde se nalazi. Taman ko Las Vegas.”

Evo cekam da mi zapevaju “Who are you, who, who, whooo whoooo…”

Advertisements

4 thoughts on “Que sera sera

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s