Green, green grass of… home

Koje su šanse pronaći najobičniju četkicu za slikanje u stanu od cirka 50-ak kvadrata?
Šta radimo?
Farbamo paganska uskršnja jaja na ekološki način, dekupaž tehnikom.
Sve sam spojila, samo četkica nedostaje. U nedostatku iste, poslužiću se sopstvenim prstima.

U medjuvremenu, sabiram ovaj praznik uz ostale, već doživljene. Koji luksuz. Neki to više nisu u mogućnosti iz prostog razloga jer su izbrisali adresu u ovoj energetskoj sferi.
Pronalazim neke druge džidža bidže umesto četkice. Mirišljave štapiće sa aromom zelenog čaja, zaboravljene slike s letovanja i kapuljaču sa zimske jakne koja, o olakšanja, nije više u upotrebi, bar do sledećeg kovitlanja severnih vetrova. Onda kopam da nadjem šibicu i dobijem mirisni dim koji će olakšati samonametnuti posao.

Našla!
U sveopštem istraživačkom nagonu nadjem i Vlahovac iz 80 i neke. Natočim.. jer kreativnost iziskuje neke volšebne trikove znane samo alhemičarima. Zatim oblikujem youtube plejlistu jer džaba sve bez muzičke podloge.
Dok negde u pozadini svesti, podsvesti, nesvesti dobuje sva kontradiktornost sutrašnjeg dana zajedno sa apsurdnom situacijom u meni, kući, porodici, naselju, gradu, zemlji a bogme i u svetu.

Poigrali se ljudi sa položajem zvezda, nečijim pogrešnim poimanjem vrednosti, prostim ljudskim osećanjem “Da li jesam ili nisam u pravu?” Oprali ruke, s tim i savest i produžili dalje sa ovozemaljskim životom. Pripojili, dali čak i ime. Malo se pogubili s datumima, ali toga smo odavno svesni, vreme je irelevantna supstanca, slavimo ko kad stigne, s obzirom na radno vreme od – do.

Shvatim, osvešćena vatrenom vodicom, da se ljudima obraćaš na način koji oni očekuju, tu je trik. Zato poštujem do dna svog bića ljude koji umeju da svoj dijapazon prošire do poslednjeg horizonta, do poslednjeg ljudskog atoma.

Da, oteli su nam običaje Slovenske, obojili ih i pripojili religioznim definicijama.

A mi smo samo hteli da praznujemo povratak Sunca i zelenila.

sunce i boje

Advertisements

6 thoughts on “Green, green grass of… home

  1. Evo sad sam napiso da ne znam da l sam više ateista ili religiozan (ili manje), jerbo i jedni i drugi nešto tvrde, kao, veruju, a slabo stoje sa dokazima (izuzev metafizičkih dokaza, a to je za mene špansko selo kao i geofiziči dokazi ili tako neki).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s