Survive July

Znate onaj poslednji sat pre svitanja u vreloj letnjoj noći kada se horizont lagano boji nestvarno ružičastom bojom? Brda su zavijena u magličasto plavu a nebo bledi iz tegetne u marinsku. To je srećna okolnost kada ste u stanu istočno orijentisanom i smatrate da je san precenjen ovih dana. Tišina vijori belu zastavu napadnuta dživdžanskim “dobrojutro” povicima i zvukom radničkog voza u 5h. Da, to još uvek egzistira. Zajedno sa radnicima.

Otvaram svaki prozor da akumuliram par stepeni ohlađenog vazduha. Na balkon iznosim svežu vodu u mali bazen za ptice. Navikli se skotovi i dernjaju ako se ritual ne obavi na vreme. Upravo gledam jednog krilatog dilbera koji je dovukao “od ko zna gde” komadić hleba i doručkuje. Pa da, pored bazena sve je slađe. I kaluđer se ženi. Još samo da im sklepam mini suncobran i biće All Inclusive ptičji raj.

Ne otvaram ništa u pretraživaču. Ne puštam omiljeni radio, niti želim da slušam vesti. Outsajd zvukovi sasvim su dovoljni za trenutak kofeinske nirvane.

Klime nema, ventilatora takođe. Oprobana je tehnika mokrih čaršafa na prozor. Radi. I ne truje. Hrana svedena na salate, voćne i povrćne, proveren sir i voda u neograničenim količinama. One fino rashlađene minjon kocke u najzabačenijem delu friza pravim se da ne vidim. Žmureći ih i jedem.

Pozive za kojekakva skitanja uredno pakujem u kalendar. Mada me svrbi kofer. Kome fale nožice. Popravka sledi sledeće noći kada budem dovoljno svesna postupaka. Preko dana fascikle završe u frižideru dok sa stola i poda zbunjeno gledaju pripremljene bombe sa ledenim napicima. Kontra smer ostatka mozga. Pobrk’o lončiće.

Retrogradna Venera cupka na startnoj liniji. Biće sprinta od 25-og tekućeg meseca. Sapliće nas u punom frontalu svakih 18 do 24 meseca i piše neke nove lekcije. Ko ne hvata beleške, nahebao je. Eto, bolje nam je, inače, ostatak vremena, pa da nas čukne kao stari karburator zaribao od “prljavog goriva” i natera da ponovo učimo tablicu sabiranja i oduzimanja onog što osećamo.

Pa kom flip flop papuče, kom starke. Ako Vam se dopada filing, sapletite se…slučajno. Ako ne, onda tikepa i bežanija.

Ja sad odoh da dremnem kao svaki primeran noćobdija.

Vama nek je dobro jutro.

Advertisements

Posted on July 22, 2015, in crtice iz života. Bookmark the permalink. 10 Comments.

  1. Neki stand by kod mene… Klima ne radi, komp greje… Idila… Starke definitivno

  2. zavidim ti na minjonima, čini mi se da ću ceeeeo dan misliti o tome 😀

  3. Stand by, stand up… šta ima veze.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: