Space (u malom)

Poredjale se tri jedinice u današnjem datumu. I neobična vremenska konsekvenca s obzirom na to da je jedanaesti januar u pitanju, proleće je u pripejd raspoloženju dok ne udjete unutra. Onda Vam postane jasno da je bilo kakvo sredstvo grejanja Majka Mara.

Pogurana činjenicom da je danas još jedna duša otperjala put zvezda slušam “Comfortably numb” iz Royal Albert Hall-a. Lajv izvodjenje. Da li zbog toga što sam dve decenije svog života provela u krugu muzičara ili zbog sluha koji odlično fercera što sam starija (paradoks?), ali te lajv zezalice nemaju premca. Improvizacije su neponovljive, valjda su zato i tako posebne.

Izmešani sa svim tim, nezemaljskim žicama za veš i slušnim štipaljkama, upadaju slična ljudska bića u moj sluhokrug i opserviraju podatak da je preko potrebna reanimacija mojoj verandi. Napala je alopecija i rizikujem mokra drva i smrzavanje ako ne preduzmem nešto konkretno po tom pitanju.

“Imaš pivo?”

Ima retro prodavnica sve što je običnom smrtniku na spisku za preživljavanje. Kvasac, pivo, kafa, šećer i hleb iz Leskovca. Šta ćeš više? Stigla im digitalna televizija, Laser, Kruševac, Kopernikus, pa šta, bre, oćeš više za nikakve pare?

Zavidim im iz najdubljeg atoma sopstvenog bića. Dostigli su zenit postojanja, “biti isti, biti poseban, biti samo svoj”. En de. Nema dalje. Cane bi se samoubio kad bi znao koji se ljudi pronalaze u njegovim stihovima.

Da živim još milenijum ne bih uspela da ih razumem, shvatim ili potapšem po ramenu sa rečenicom “Ma šta te briga za komšiju, nema kravu da mu crkne, a ni kozu, btw”.

A samo 30 kilometara nas deli.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s