Pravo na “voljno”.

Pokidane kore iz zamrzivača i nestrpljivi strelac daju odličan rezultat u vidu pite “kupusare”. Pita je sa sirom, izgled je raskupusan.

U jedno jutro smešteno suvo lišće iz dvorišta, dve kafe, jedna gromovača za cirkulaciju, normalan defile familije, doručak i ručak. Smisao u besmislu.

Da. Pojedemo ceo kolač životni tražeći smisao koji je apsolutno nevažan ako ga ne prati besmisao.

Učiš tangense, rečne slivove Severne Amerike, pamtiš pijane misli odavno počivših pesnika, konvertuješ s mukom kako se na francuskom ljubazno traži luksuzni hotel i neprimetno rasteš. Smisao u besmislu.

Zaljubiš, raduješ, čekaš, patiš, živiš, u mimohodu prate učitelji, profesori, vidljivi, nevidljivi. Oni koji bole i oni koji vole.

Naidje i Smrt, mrski protivnik Životu. Ostavi te bez glasa, bez smisla. Smisao sastavljaš od komadića slagalice razbacane po velikoj gostinskoj sobi sećanja. Sve i svakog uporedjuješ sa sobom. Pronadješ se, za trenutak, u zlatnoj sredini, nekad zariješ njušku u prašinu poleglu posle kobnog incidenta, nekad žmuriš od siline vetra na vrhu piramide.

Sa žalosnim izrazom obznaniš sebi da postoji i gore i bolje od tvog slučaja. Samo ne štipa u stomaku isto.

Vratiš se problemu šta posaditi na mestu gde je bila stara mušmula. Evociraš lice Katri dok trpa kesu nedozrelih plodova u ogroman ruksak i pitanje koje se samonameće: “Kako OVO teleportovati do severa?”

Daš sebi neplaćeno odsustvo s posla koji te ne ispunjava svestan smisla i besmisla u istoj šaci. Da li je imati jednako nemati? I obrnuto.

Stisneš tu istu šaku i smrviš oba pojma u fil za pitu. Kupusaru.

 

Advertisements

6 thoughts on “Pravo na “voljno”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s