Zaljuljano iz konteksta

“Ćuti.”

Znam da si na ivici. Swinguješ na ogromnoj ljuljašci smotanoj debelim kanapom za najvišu granu prastarog oraha, posadjenog na samoj litici. Zaletiš se u dublu sa adrenalinom zaboravljajući i kojoj vrsti pripadaš. Kamoli kako se zoveš.

Tu si jer te dosta toga nervira. Instant heroji, tri u jedan frajeri ( već vidjen intro, nemaštovita razrada, pročitano i bez zaključka), masa koja liči na živinarnik saplićući se u proboju ka “ne znam čime zasluženom” mestu na izvoru. Nervira te odsustvo svrhe takvog ponašanja. Posebno ti ide na ganglije činjenica da je svaki pripadnik mase potencijalni heroj u malom. Sa izgubljenim navodjenjem. Pomelo se medju “radosti” civilizovanog opstanka.

“Samo ćuti.”

Znam da znaš da svako kusa šta je zbrčkao u svojoj činiji. Sirovo, prekuvano, presoljeno, bljutavo. Njima dobro. I oni ćute.

“Ćuti bez famozne tačke u tronizu.”

Napiši nekoliko metara tvrdo ukoričenih slova nasumično nabacanih bez ikakvih znakova interpunkcije. Neka svako uzvikuje, zastajkuje, pita se i stavlja tačke tamo gde mu personalno odgovara. Jezičke varijacije bez zadate teme.

Znam da znaš da bi krajevi ličili jedni na druge. Neverovatno, zar ne? Od bezbroj mogućnosti sklapa se se samo jedna vrsta završnih reči.

Happy end.

I ne slušaj ove što ne ćute. Oni pate od posebne vrste amnezije. Vrlo infektivne, ukorenjene na pristojnoj dubini onog oraha sa početka.

“Zato ćuti i ljujaj se u pravcu horizonta.”

 

I was driven from the city, in the wilderness I stand
In the cleansing rain in silence, I made my battle plan
I will whisper words of freedom, I will swing hard as I can
Lord knows the time has come

and save the hammer for the man

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s