Odlazak upola cene

U uglu trema preostala mala gomila cepanica, kutija piljevine i pas na pojedenom kauču.

Simpatična džukela sa psihosomatskim tendencijama ka davljenju komšijskih pilića i skrivanju obuće. Inače ima dobru dušu.

Prijatnije je kada zapucketa vatra i zamirišu tek ispečene integralne zemičke.

Svič taster vrati me par godina unazad u ovo godišnje doba. Daleki sever, šesnaest otvorenih prozora u pretraživaču. Svi u vezi vremenske prognoze. Idemo na put, severnije, pa da proverimo čemu da se nadamo. Od sunčanih intervala do pljuskova sa grmljavinom. Normalno, ne mogu svi da pišu isto.

Tokom vožnje, zaista, svaka prognoza pokazala se tačnom. Deset km sunčano, ali crni oblaci nas sustižu, eto pljuska, eto grmljavine. Stajemo na piš pauzu ispred road house sa poetičnim nazivom “Smrdljiva birtija” (apsolutno slobodan prevod). Neki vežbaju, drugi piškaju, treći fotkaju.

Usputno prepričavamo anegdote iz života. Jedna je zakačila temu kako bismo želeli da odemo sa ovog sveta.

“Rodjak, koga bih mogla da nazovem sundjerom, izjavio je da želi kremaciju.” Katri progovara. “Medjutim, smanjio je troškove kremacije zbog dugogodišnje apsorpcije raznih vrsta alkohola time što je samo bilo potrebno upaliti šibicu blizu tela.”

Katri bi volela da bude drvo. Novotarija što se tiče transfera “na tamo”. Spakuju ti prah u finu mešavinu treseta i semenja pa porasteš i razgranaš se. Ja joj preporučila šljivu. Voršipuje našu domaću pa to ti je.

Pojavili se prvi kupci za ranč. Nema veze što ne prodajem niti mi je na pameti, još manje razglašavanje po ataru. Zato ima sasvim dovoljno materijala da pola sela ode u krematorijum upola cene.

 

Na jedno palidrvce.

Loši vremenski uslovi utiču na porast nivoa vodostaja gluposti u seoskom okruženju. Kada ne mogu da mi prebroje ljubavnike oni oglašavaju razne fiktivne prodaje.

Simpatični su mi. Kao ova moja blentava džukela. Baciš im kosku i ideš svojim putem.

 

“Pajo! Fajer!”

23h sever

 

Advertisements

2 thoughts on “Odlazak upola cene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s