Boško Buva Resurrection

Lepota boravka na otvorenom prostoru krije mnoge, minijaturne neprijatnosti. Poput buva na mojim ljubimcima. Ne znam kojim sve sredstvima nismo se borili ko partizansko obdanište u ponavljačkom svetskom ratu. Praškovi, sprejevi, spelovi, bajalice u večnom sukobu sa iritantnim stanarima.

Našla sam im caku kako da se ne opiru ne baš prijatnom tretmanu. Uhvatim ih kao mama mačka i voila, mirnoća i centrirana područja bivaju pokrivena neprijateljskom paljbom.

Nisu oduševljene ali osećaju da učestvuju u odlučujućoj, sevastopoljskoj bici za svet bez parazita.

Do sledeće prilike kada će doskatutati iz susednog kokošarnika. Vrebaju. Za sada.

I to je jedini sukob koji dozvoljavam sebi u poslednje vreme.

Kada ljudi sa ovih prostora nauče razliku izmedju pristojne rasprave koja vodi nekom zaključku i besprizorne svadje sa upotrebom vredjajućih izraza koja ne vodi ničemu,

možda,

izustim neku.

U šta ne verujem,

jer egoizam je neizlečiva bolest.

georgecarlin10

 

Advertisements

8 thoughts on “Boško Buva Resurrection

  1. Uh, gde me nađe. Baš danas sam bila akterom jedne takve… i nikako da shvatim, da li je ovaj narod ovdašnji, na ovaj zloban mislim, ne na sve, kolektivno retardiran il mu noge smrde. Šta god da ti uradi što ne treba i ti ga lepo zamoliš, upozoriš, objasniš… da to nije lepo, ič se niko od njih ne hvata za temu, odmah prosipaju salvu uvreda koje veze blage s temom nemaju.

    Ako si debeo ili mršav, ili ne daj bože ružan, gle na šta ličiš, nema veze što je on skot, marva, majmun, retard… njegov osnovni i jedini argument je, gle na šta ličiš. Čak i ako si stoput lepši i zgodniji i mlađi od njega… gle na šta ličiš. Ako si star, gle na šta ličiš, ćuti tamo matora budalo… samo nikako da se osvrne na “svoj problem”. Onaj, koji ima u glavi, u živcima ili u vaspitanju.

    1. Neno, zar nismo dovoljno “široke” da znamo kada je uzaludno započeti nešto što je od samog starta osudjeno na jednoumlje? Nemam ni kusur više da delim na nepotrebne reči. I nepotrebne ljude. Toliko toga lepšeg za uraditi od “piškanja uz vetar”.
      🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s