Umesto magneta za frižider

Onaj trenutak kada, negde iz dubine sopstva, postavite pitanje ” Ko sam ja? Šta tražim ovde? Baš ovde, na ovoj adresi, ovoj paraleli, planeti?”

Ako se, bar jednom niste zapitali isto ne nastavljajte dalje čitanje. Zaboleće Vas. Ili, još gore, ostaćete ravnodušni. Zaista, ne znam šta je gore. Osetiti ubod u pleksusu ili nastavak doručka “kao da se ništa nije desilo”. Djus, tost i izveštačeni osmeh. Bačeni pogled u ogledalo, navučena “proverena kombinacija na sebe” i produžiti u dan koji, uglavnom, nosi nedoumice i sumnje u ono što nas pokreće svakog, bogovetnog dana.

Možda smo, u tom mešanju cementa, peska i ostalih “vezivnih” tvari, pogubili ono što jesmo, za čim žudimo, ma nebitno, rok vezivanja je kratak, kao i sve ostalo danas.

Danas.

Globalno..

Privatno, otišao je još jedan post u draft, čekajući neke dane, manje ispunjene karmom i verovanjem da sve u šta se kunemo i volimo, ako ne prenosimo drugima na pravi način… vraća se kao bumerang.

Nama.

Zato, biram da ćutim.

U medjuvremenu,

Radujem se lajv susretu sa curom koja potpisuje ove melodije iznad. Na pola sazrela u životnoj raspodeli, mogu misliti kakva su joj očekivanja na surovom Balkanu..

I preokret.

Pozitivan i osunčan.

Advertisements

Posted on August 1, 2016, in crtice iz života. Bookmark the permalink. 12 Comments.

 1. Lepa pesma (vuče na Moloko) i fin misaoni post :). Imaš pravo, malo smo se pogubili i možda se udaljili od naših istinskih “ja”. Jbg, nije lako negovati ličnu osobenost i ne pogubiti se u ovakvoj svakodnevici. Naravno, ključ je u ljubavi, ali ni ona nije na “izvolte” i moraš ozbiljno da razgrćeš mrak da bi do nje stigao. Zato je dobro kad nastupe ti pozitivni i osunčani preokreti koje pominješ. Sori ako sam bio mračan, kišno jutro u Bg-u me sprečilo da dođem biciklom na posao pa mi nisu sve ovce na broju. Uživaj u koncertu.

 2. Rastužila si me.
  Dobro ti jutro, kišno u Bg, ali se vraćam doma pa očekujem da me dočeka sunce 😉
  I neka tvoja divotna priča lišena sete bar.

  • Ooo Neno draga, nema mesta za tugu. Moja lična preispitivanja da posluže kao podsetnik jednog dana. To je to. Osunčao se Ilija na jugu 🙂

 3. Možda je potrebno vreme da nam se sve ono što godina prenosimo drugima kasnije vrati kao bumerang. Na pravi način.

 4. Nek je na rate, korak po korak…bolje nego i sami završimo u nekom draft-u (gužva je velika)

 5. Eh taj surovi Balkan, nejasan i nama, a tek strancima…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: